Lainaa.com

Suklaakakut

Suklaakakkua

02.04.2011, pekoni

Suklaakakku ja kukkakoristeita

 

Tässä on yksi suosikkiohjeistani, suklaakakku vadelmilla. Kakun täytteet on nopeatekoisia, mutta maistuvia. Suklaata tässä kakussa ei säästellä, mutta keveyttä tuo vadelmat ja kuohkeat täytteet.

 

 

Suklaakakkupohja 26 cm:n vuokaan

  • 6 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata

 Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata voi kattilassa, ota pois levyltä ja lisää joukkoon suklaa. Suklaa sulaa itsekseen joukkoon. Lisää sokeri-munavaahtoon vuorotellen kuivat aineet sekä suklaaseos. Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (26cm) ja paista 175 asteessa noin 40 min.

Anna kakkupohjan jäähtyä ainakin tunti, jotta sitä on helppo käsitellä. Koska kakku kuorrutetaan suklaalla, kakkupohjan tulee olla ehjä, siististi leikattu ja täytetty. Tässä kohtaa ei kannata hosua, koska muuten kakun kuorruttaminen tulee olemaan vaikeaa… Kakku kannattaa paistaa tarjoilua edeltävän päivän aamulla, täyttää päivällä ja kuorruttaa illalla. Tällöin jäähtymis- ja hyytymisajat ovat riittävät ja seuraavana päivänä kakku on maustunut hyvin.

Valkosuklaa- ja maitosuklaatäytteet

  • 2 x 1 prk Flora Vispiä (5 dl vispikermaa)
  • 2 x 130 g suklaata (valko- ja maitosuklaata)
  • 200 g vadelmia

Vatkaa kaikki kerma. Sulata suklaat mikrossa. Jaa kermavaahto puoliksi ja sekoita suklaat omiin puoliinsa. (Jos käytät ulkomaalaisia pakastevadelmia, ne on suositeltavaa keittää ensin).

Täytä kakku: Käytä apuna irtopohjavuoan reunaa ja täytä kakku sen sisälle. Molempiin kerroksiin vadelmamurskaa pohjalle/kokonaisia vadelmia suklaatäytteen päälle. Täytä kerrokset tiiviisti ja painele pohjat huolellisesti, näin kakun ulkoreunat tulee sileiksi ja kakun kuorruttaminen onnistuu parhaiten.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.

Suklaakuorrutus

  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g tummaa suklaata

Kiehauta kerma kattilassa, ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon suklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle. Kakku kannattaa siirtää ritilälle, jotta suklaa pääsee valumaan vapaasti reunoilta pois…. Kun suklaa on valunut, niin siirrä kakku lastojen avulla lautaselle tai kakkupahville. Tähän kannattaa pyytää kaveri avuksi. 3:lla lastalla siirtoo onnistuu helposti.

suklaakuorrutus


Yksi vastaus

  1. Quu sanoo:

    Nami, Kiitos herkullisesta kakkuohjeesta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *