Lainaa.com

Sämpylät ja leivät

Pellavansiemen-sämpylät

02.04.2011, pekoni

Pellavansiemen-sämpylät

  • 0.5 l kädenlämpöistä vettä
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 8-9 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1,5 dl pellavansiemeniä
  • 2 rkl öljyä

 

 

 

Liota hiiva veteen, lisää siirappi ja suola ja anna käydä hetken.

Lisää jauhoja vähitellen kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reinoista.

Lisää lopuksi öljy ja anna taikinan kohota liinan alla noin tunti.

Leivo sämpylöiksi ja paista 200 asteisessa uunissa noin 12 min. Taikinasta tuli 9 isoa sämpylää, eli juuri mahtuivat yhdelle pellille. 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *